Prevenció i promoció de la salut

Vacunació

El Departament de Salut estableix el calendari de vacunacions que ha de rebre la població de Catalunya amb totes aquelles vacunes necessàries per estar protegit contra certes malalties i que es va modificant sobre la base de l’evidència científica. És molt important administrar les vacunes recomanades als infants, a les dones embarassades i a les persones amb condicions de risc.

Per rebre les vacunes contemplades en aquest calendari, demaneu cita al CAP.

És molt important que les vacunacions fins als 15 mesos de vida s’administrin a l’edat que estan previstes segons el calendari vacunal del Departament de Salut. Protegeixen enfront malalties rellevants que poden ser molt greus en els infants i cal respectar el temps de vacunació al màxim.

Per vacunar el vostre fill o filla, demaneu cita al CAP.

Vacunar-se contra la grip és vital per reduir la transmissió de la malaltia i facilitar, alhora, la lluita contra la Covid-19. La vacuna, que s’ha d’administrar cada any perquè la seva composició varia en funció dels virus gripals circulants en la temporada anterior, és segura i els possibles efectes adversos són mínims. Les persones considerades de risc es poden vacunar gratuïtament al sistema sanitari públic.

Per vacunar-vos de la grip, demaneu cita al CAP.

La vacunació continua sent la principal eina per fer front a la Covid-19. La pauta de vacunació es considera finalitzada de maneres diferents, segons la vacuna, l’edat o si hem estat un cas positiu. Si us voleu vacunar o us cal rebre una dosi de record, podeu consultar els punts de vacunació o adreçar-vos al CAP.

Per prevenir la propagació internacional de les malalties, és important complir les recomanacions de vacunacions que estableix l’Organització Mundial de la Salut per als viatgers internacionals. El risc d’adquirir malalties varia segons el país, la zona que es visita, l’època de l’any, el tipus de viatge i la durada.

Per aquest motiu, els consells a la persona que viatja han de realitzar-se de manera individualitzada i s’ha de demanar informació als centres de vacunacions internacionals de Catalunya.